Hydroxycobalamin (Vitamine B12) 1mg 5amp   januari 27th, 2011

Hydroxycobalamin (Vitamine B12) 1mg 5amp
Nu slechts Eur. 14.95
Hydroxycobalamin (Vitamine B12) 1mg 5amp
Hydroxocobalamine is een vorm van vitamine B12. Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van DNA. Artsen schrijven het voor bij een verminderde opname van vitamine B12 en bij een bepaalde vorm van bloedarmoede (megaloblastaire anemie).

Vitaminegebrek verschijnselen:
Bij een tekort aan vitamine B12 kan minder DNA worden aangemaakt, dat nodig is als lichaamscellen zich vermenigvuldigen. Vooral bloed- en zenuwcellen vermenigvuldigen zich snel, en daar zijn de effecten van een tekort dus het eerst te merken. De verschijnselen van de bloedarmoede zijn onder andere vermoeidheid. De verschijnselen op de zenuwcellen zijn tintelingen en gevoelloosheid in de ledematen. Deze verschijnselen ontstaan pas na enkele jaren vitaminetekort.

Oorzaken:
Vitamine B12 is vooral aanwezig in vlees, vis, eieren, melk en kaas. Sommige mensen blijken niet voldoende vitamine B12 in het lichaam te kunnen opnemen….
lees meer …

This entry was posted on donderdag, januari 27th, 2011 at 05:51 and is filed under Geen categorie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses

Leave a Reply